tiistai 19. maaliskuuta 2013

Remonttia

Lupasin jo jokin aikaa sitten tulla myöhemmin kertomaan meidän projektista nimeltään WC remontti. Vihdoin remontti on valmis ja olen päässyt sisustamaan.

Vessa oli melko hyvä kuntoinen jo ennen remonttia, mutta halusin remontoida vessasta yleellisemmän ja muuhun asuntoon sopivamman. Tämä vessa sijaitsee asunnossamme alakerrassa. Yläkerrassa meillä on toinen vessa, joka on enemmän meikkaus ja hiustenlaittoa varten, ja siellä säilytämme kaikki tarpeelliset hygieniatarvikkeet. Alakerran vessan tarkoitus onkin enemmän palvella vieraita ja olla siisti ja viihtyisä.


Ennen


Ennen remonttia vessassa oli siniset laatat niin seinässä kuin lattiassakin. Alkuperäisenä ideana oli maalata seinällä olevat boordit harmaan sävyisiksi, sillä en oikein syty boordeihin ja halusin ne mahdollisimman näkymättömiksi. Emme löytäneet harmiksemme sopivan sävyistä maalia, joka olisi sopinut siniseen ja olisi ollut sävyltään lähellä harmaata seinälaattaa. Päädyimme sitten maalaamaan kokonaan seinät valkoiseksi. Lopputulos oli seinien osalta mielestäni oikein hyvä, ja olinkin lopuksi ihan tyytyväinen, että päätimme maalata seinät kauttaaltaan.


Jälkeen


Allaskaapistosta oli aluksi tarkoitus vaihtaa vain ovet, mutta lopuksi kuitenkin hintavertailuita ja eri kauppoja kiertäneenä päädyimme vaihtamaan kalusteet kokonaan uusiin. Kyseisessä vessassa kun emme säilytystilaa tarvitse, valitsin kalusteeksi Ikean Hemnes-sarjan allaskaapin. Pidän Hemnes-sarjasta muussakin sisustuksessa, joten allaskaappi sopi kotiimme kuin nenä päähän.

Yksi tärkeimmistä asioista mielestäni vessassa on tarpeeksi iso ja näyttävä peili. Uuden peilin löysimme Kodin1:stä.





Vielä pisteenä iin päälle löysin juuri sopivan kasvin vessan nurkkaa koristamaan. Myyjä ei luvannut, että jukkapalmu viihtyisi kovinkaan kauaa pimeässä vessassa, mutta ajattelin, että ostetaan sitten uusia kasveja, jos se ei kestä. Näöltään ja kooltaan se on juuri sopiva, joten valitsin sen. Halusin vielä lisäksi wc-pöntön yläpuolelle hyllyn tuomaan kodikkuutta ja koristeellisuutta vessaamme.





Ja viimeisenä esittelen mun todellisen ylpeyden ja vessan ehdottoman pääkohdan.. Mulla on ollut pitkään haaveena saada vessa, jossa on katossa kristallikruunu. Ja nyt  mä sen sain.





Olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen. Vessasta tuli ennen kaikkea viihtyisä, mutta myös näyttävä ja kodin muuhun sisustukseen juuri sopiva.

Näissä tunnelmissa toivotan mukavaa tiistain jatkoa kaikille!

Susanna

 
 

4 kommenttia:

  1. Todella upee muodonmuutos. Omastanikin mielestä boordit on rumia ja yksivärinen vessan seinä oli kyllä paras ratkaisu!! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Juu, olen itsekin samaa mieltä. Mukava kuulla, että myös joku muu on samaa mieltä:) Kiitos kommentistasi!

    VastaaPoista
  3. Ihana ja todella viihtyisän näköinen!

    VastaaPoista

Ilahdutat suuresti meidän päiväämme jättämällä kommentin!