lauantai 9. maaliskuuta 2013

Kasvit kuntoon

Tänään tein kauan suunnittelemani ja moneen kertaan väliin jättämäni homman. Pakko kyllä myöntää, että mussa ei ole yhtään hortonomin vikaa. Noh, tänään vaihdoin sitten ehkä ekaa kertaa mullat viherkasveihini oma-aloitteisesti. Samaiset kukat ovat kulkeneet mukanani jo vuosia, joten tulipahan todistettua kuitenkin sekin, että ei se mullan vaihtaminen täysin pakollista voi olla, sillä hengissä nämäkin horsmat on ihan mainiosti säilyneet, välillä vähän paremmin ja toisinaan vähän huonommin.

Sisustuksen suhteen tarkkana ihmisenä, olen kuitenkin kiinnittänyt melko paljon huomiota siihen, kuinka multa vanhetessaan ei ole kauhean kaunis sisustuselementti. Kasteluveden mukana mullanpintaan kerääntyy suoloja ja multa näyttää rumalta. Tästä syystä olen jo kauan miettinyt ja suunnitellut multien vaihtamista.

valmisteluja


Tänään sitten ajattelin tehdä jotain hyvin poikkeuksellista. Alkusysäyksen tähän touhuun antoi lupaus siskoni lapsille, että istutan heidän kanssaan rairuohoa. Ajattelin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja samalla sotkemisella vaihtaa myös mullat kasveihini. Homma meni ihmeen vaivattomasti ja vain pienellä sotkulla. Kävin ostaan myös uudet ruukut ja "kukkapöytäni" sai uuden ilmeen kerta heitolla. Ajattelin muiden neuvosta vaihtaa ruukut hieman suurempiin, koska neuvojen mukaan kukkani eivät ole voineet vuosien aikana juurikaan kasvaa, koska olen pitänyt niitä aivan liian pienissä ruukuissa. Vahinko on siis nyt korjattu. Nyt kasveilla on enemmän tilaa kasvaa.

Ennen..



..ja jälkeen.
Yhteistyöllä..
..rairuohoa kasvamaan


Ehkä kekseliäintä ikinä oli laittaa mullan päälle koristekiviä, jotta jatkossa mullan vanhentuminen ei näy ja pistä silmään yhtä pahasti. Rakastan kaikkea kaunista kotonani, joten ajattelin jatkossa panostaa ehkä kuitenkin vähän enemmän kasveihini. Luulen, että jonain päivänä musta voi tulla kukkien puolesta puhuja :) kuka tietää..



Ennen kaikkea olen sitä mieltä, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea ja kaikessa ei tarvitse olla hyvä. On ihanaa kun jokainen meistä saa ja pitää olla sellainen kuin on. Tässä siis pieni puolustuspuhe omasta osaamattomuudesta kasvien hoidossa. :)

Pakko kyllä myöntää, että mullalla työskentely ja touhuaminen on hyvin terapeuttista ja loppujen lopuksi oikein kivaa.

Nyt vaan kaikki viherpeukalot vauhtiin ja multia vaihtamaan, jos viime vaihtamisesta on kulunut jo jonkin aikaa.

Rentouttavaa ja aurinkoista viikonlopun jatkoa kaikille!

Susanna



2 kommenttia:

  1. En oo tiennytkään että mullatki pitää joskus vaihtaa, hups :-D tosin ei mulla yhtäkään kasviakaan oo ku ne delaa aina kahdessa viikossa (?) :D

    VastaaPoista
  2. Helpottavaa kuulla, että en ole siis ainoa, joka on vähän onneton kasvien kasvattaja:) Kiitos Milla vertaistuesta:)

    VastaaPoista

Ilahdutat suuresti meidän päiväämme jättämällä kommentin!