lauantai 2. maaliskuuta 2013

Nahkasaappaiden huolto

Tänään mulla on ollut vapaapäivä. Aamulla auringonsäteiden saattelemana oli oikein ihanaa nousta uuteen päivään. Aamulla fiilis oli oikein keväinen. Nyt iltaa kohden sää on muuttunut hyvin tuuliseksi ja pyryiseksi. Kuitenkin hyvä kevät fiilis on ja pysyy.

Mulla on vähän liiaksikin kokemusta kosteudella nahkasaappaiden pilaamisesta näin kevään ja sulien kelien tullessa. Ajattelin kerrankin olla kaukaa viisas ja huoltaa saappaani jo nyt hyvissä ajoin, jotta kosteus ei pilaisi kenkiäni. Tietenkään en käytä nahkasaappaita loskakelillä, mutta kosteutta ei voi välttää kevään tullen, vaikka ei loskakeli olisikaan.

Käytän nahkakenkieni huoltamiseen Woly Instant shine -pikakiilloketta ja Smooth Leather Cream -voidetta. Pikakiilloketta ei suositella nahkakengille jatkuvaan käyttöön, mutta antaa yhdellä pyyhkäisyllä kengälle liukkaan ja vettähylkivän pinnan. Pikakiillokkeet on tarkoitettu vain "pikahoidoksi", eikä ne yksistään riitä jatkuvaan käyttöön. Smooth Leather Cream on korkealaatuinen suojavoide kaikille pintanahoille. Voide on tehokas likaa ja kosteutta vastaan, palauttaa väriä ja antaa kiiltoa. Ennen voiteen käyttöä nahka tulee puhdistaa. Puhdistuksen jälkeen levitetään tasainen ja ohut kerros voidetta, annetaan kuivua ja sen jälkeen kiillotetaan.




Löysin myös Spartoon sivuilta jutun Miten tehdä kengistä vedenpitävät?


Miten tehdä kengistä vedenpitävät?
Heti kun saat uudet kenkäsi kotiin, haluat tietenkin laittaa ne jalkaan ja lähteä kokeilemaan niitä ulos! Mutta jos haluat että kenkäsi kestävät pitkään, on suositeltavaa käsitellä ne asianmukaisilla tuotteilla, jotta niistä saadaan vedenpitävät. Miten se tehdään? Suihkuta kevyt kerros lakkaa kengän päälle. Lakka suojaa kenkiä vedeltä ja tahraantumiselta.
Suihkeena myytävä suoja-aine tarjoaa kaksi etua. Ensinnäkin se on yksi harvoista kenkienhoitotuotteista, jota voi käyttää nahalle, mokalle ja kankaalle. Toiseksi suihke on erittäin helppokäyttöinen: poista kengästä pölyt, ravista suihkepulloa, suihkuta lakkaa 20 cm päässä käsittelypinnasta ja anna kuivua 24 tunnin ajan. Ja siinä kaikki: kenkäsi ovat valmiina kohtaamaan ulkomaailman ensimmäistä kertaa!



Sivuilta löytyy myös ohjeet nahkakenkien huoltoon


Nahkakenkien huolto
Vaikka nahka onkin materiaaleista jaloimpia, on silläkin muutama heikkoutensa: liika altistuminen vesisateelle heikentää sitä, kuumuus kuivattaa ja liika auringonvalo haalistaa sen värin. Nahkakenkien huolto on tärkeää, varsinkin jos haluat niiden kestävän pitkään.
1. Puhdistus
Kenkien puhdistus on välttämätön osa niiden asianmukaista kunnossapitoa. Poista kengistä pöly, muta ja muu lika niin pian kuin mahdollista. Muuten kengän nahkapintaan jää ilkeännäköisiä tahroja. Poista lika hellävaraisesti puhdistusliinalla tai -harjalla, joka on kevyesti kostutettu haaleassa vedessä. Anna kuivua itsekseen ja ole kärsivällinen: älä missään nimessä laita kenkiä kuivumaan patterin tai muun lämmönlähteen päälle nopeuttaaksesi kuivumista, sillä nahka saattaa kulua ja heikentyä.
2. Ylläpito
Kun kengät ovat kuivat, voit lankata ne. Valitse kengän nahalle ja värille sopiva tuote. Hiero käsiteltävää pintaa liinalla tekemällä pyöreitä liikkeitä sormenpäilläsi. Näin kiillotustuote imeytyy kunnolla nahkaan. Anna kuivua muutaman minuutin ajan. Sen jälkeen hankaa niitä harjalla, jotta pinta ja väri saavat alkuperäisen kiiltonsa.
Vinkki: muista aina lukea kenkien hoitotuotteen mukana tulevat käyttöohjeet ennen tuotteen käyttöä.


Näillä ohjeilla pääsee jo pitkälle. 

Oikein mukavaa lauantain jatkoa kaikille!

Susanna




2 kommenttia:

  1. yksi hyvä neuvo: Wolyn kiilotus-sientä ei kannatta käytää tosi usein, tuote siältää silikoonia joka pidemmän päältä kuivattaa nahkaa joka voi pahimassa tapauksessa halkeilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos neuvosta. Olet oikeassa, pikakiilloketta ei suositella jatkuvaan käyttöön.

      Poista

Ilahdutat suuresti meidän päiväämme jättämällä kommentin!