keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Koirakuume kasvaa!

Ajattelin tulla kirjoittamaan yhdestä pitkäaikaisesta haaveestani nimittäin omasta (toisesta) koirasta. Minullahan siis on jo Toyvillakoira nimeltä Leevi "Lepa" "Keppuli". Muuttaessani omaan kotiin Leevi jäi kuitenkin vanhempieni luokse asumaan, sillä siellä se oli tottunut asustelemaan koko ikänsä (silloin 10v.) ja kiintynyt eniten äitiini, joka sitä enimmäkseen ruokki. Olin itse 12v. kun Leevin sain ja se oli unelmieni täyttymys. Olin pienenä allerginen koirille ja villakoira oli yksi roduista, joista ei lähtenyt karvaa eikä hilsettä, näinpä tähän rotuun päädyttiin.
Olen ollut koira ihminen niin kauan kuin muistan, omaa koiraa sai odotella ikuisuuden, mutta sitä ennen minua "lohdutti" lukuisat koirapehmolelut.

Näinpä tässä iässä ei paljoa nuo pehmolelut "lohduta" (ei niitä enää olekaan) ja olemmekin Janin kanssa päättäneet hankkia koiran. Tai minähän sen päätin ja Jani muutamien suostuttelujen jälkeen asian hyväksyi ja alkoi itsekin innostumaan koiran hankkinnasta.

Mihin rotuun me sitten päädyttiin?


Kuvat: Google
Suomalaisittain kääpiöbullterrieri. Itse ihastuin sen jykevään ulkonäköön ja kun rodusta aloin ottamaan enemmän selvää, niin rodun luonne paljastui juuri sellaiseksi mitä koiralta toivon. Kääpiöbullterrieri on mm. ihmisystävällinen, energinen ja hyvin koulutettuna kuriin mukautuva. Onhan rodussa tietysti omat haasteensakin; turhautuessaan saattaa asunto mennä uuteen uskoon ja miellyttämisen halu ei rodulle ole ominaista, siispä pitkää pinnaa kouluttamisen suhteen tarvitaan!

Olen ollut yhteydessä jo yhteen rodun kasvattajaan ja jos kaikki hyvin menee, niin ehkäpä kesällä meillä asustaa "minibulli". Käymme tutustumassa kasvattajaan vielä ennen pentujen syntymistä, haluan varmistua siitä, että pentu on varmasti hyvältä kasvattajalta ja pennun vanhemmat ovat terveitä.

Koiran pitäminen ei tietystikään ole ilmaista ja kaikenlaista tarvitsee hankkia ennenkuin koira kotiin muuttaa..

Kuvat: Google, Stockmann

Hieman olen jo pikkujuttuja vuosien varrella ostanut, kun aina on ollut selvää että jonain päivänä se koira omaan asuntoon tulee. Kesää odotellessa! Jaiks!

Voisin jatkaa koiran hankkinnasta vielä vaikka kuinka, mutta ehkä tämä saa nyt tällä erää riittää..

Onko siellä muita koira ihmisiä?

- Laura





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutat suuresti meidän päiväämme jättämällä kommentin!