sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Only me

Ihanaa sunnuntaiaamua kaikille! Eilen vietin aivan taivaallisen rentouttavaa ja mieltä kohottavaa lauantai-iltaa nauttien maailman parhaasta ja erittäin valloittavasta seurasta. Seuranani olivat nimittäin kaikki omat ajatukseni ja uupunut, mutta onnellinen mieli. Vietin illan täysin yksin omassa seurassa kaikessa rauhassa.

Mulla on koko viikonlopun yli kestävä työputki menossa, ja pitkien työpäivien ja alku viikon sairastelun vuoksi olen ollut todella väsynyt. Eilen mun sisko yritti houkutella mua lähteen kyläileen kavereille, mutta lopuksi päädyin kuitenkin meneen töistä isoäitini kodin kautta suoraan omaan kotiin. Pääsin nauttimaan omasta seurasta ja rentoutumaan, sekä lataamaan akkuja tämän päivän työvuoroa varten. Olin päätökseeni erittäin tyytyväinen, sillä ilta oli mitä rentouttavin.




En erityisemmin nauti ruoanlaitosta, koska en pidä itseäni kovinkaan hyvänä kokkina.  Mutta eilen ajattelin yllättää itseni ja vatsani tekemällä rucola-parmankinkku-pizzaa ja hienomalta nimeltään Pizza con prosciutto di Parma e rucola. Yllätyin todella positiivisesti.. toisen pizzani kohdalla :) Ensimmäinen meni pilalle, kun se paloi uunissa:)
Onnekseni, mulla oli tarvikkeita kahteen pizzaan, joten harjoitus teki tässäkin mestarin. Pizzasta tuli loppujen lopuksi erinomainen.




Ruispohja oli helppo tehdä käyttäen Sunnuntai:n Ruispizzamix pizzapohjajauhoja, johon tarvitsee lisätä vain vesi, ja taikina on valmis. Tällaiset valmis jauhosekoitukset ovat mainioita minunlaisille noviiseille keittiössä. Ruispizzamixiin sekoitetaan siis vain vesi ja vaivataan taikinaksi. Taikina annetaan kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min.


Kaulin kohonneen taikinan ohueksi pyöreäksi pizzapohjaksi, jonka jälkeen levitin tomaattipyree pizzapohjalle ja ripottelin päälle juustoraastetta. Laitoin muutaman parmankinkkuviipaleen vielä juuston päälle ja sitten pizza uuniin 225 asteeseen noin kymmeneksi minuutiksi.




Uunista tulleen pizzan maustoin mustapippurilla ja oreganolla. Lopuksi pizzan päälle asettelin rucolaa. Rakastan rucolaa, joten pistin sitä melko reilusti. Rucola raikastaa pizzan erinomaisesti.

Ja voilá, pizza ja illallinen oli valmis nautittavaksi.


Rucola-Parmankinkku-ruispizza

1 ps      Sunnuntai Ruispizzamixiä
2dl        vettä
1 tlk      tomaattipyreetä (á 70 g)
3 dl       juustoraastetta
2 tl        oreganoa
1 tl        rouhittua mustapippuria
2 dl       tuoretta rucolaa




Illalisen jälkeen nautin vielä hetken takkatulen loimusta ja lämmöstä, jonka jälkeen siirryin saunaan rentoutumaan.



Ilta oli erittäin onnistunut ja olen tänään kuin uudesti syntynyt.

Tämän vuoden yhtenä tavoitteenani on "Nauti omasta seurasta". Eilinen ilta oli mainio tapa opetella nauttimaan yksin olosta. Aivan ihanaa oli!

Olen aina viihtynyt ihmisten ympäröimänä, enkä juurikaan vietä aikaa itsekseni. Eilinen ilta oli niin onnistunut, että voisin alkaa jatkossa pitämään tällaisia "only me"-iltoja useamminkin.

Mukavaa sunnuntain jatkoa kaikille!


Susanna


Millainen viikonloppu teillä muilla on ollut? hmm.. ja mitenköhän Lauran tyttöjen ilta eilen on mennyt?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutat suuresti meidän päiväämme jättämällä kommentin!