perjantai 22. helmikuuta 2013

Elämä on matka ei päämäärä..


Viitaten tähän hienoon lauseeseen ajattelin tulla kirjoittamaan ja kertomaan eräästä keinosta, jonka avulla itse yritän tänä vuonna elää jokaisen hetken ja päivän nauttien. Haluan olla joka päivä kiitollinen siitä, mitä kaikkea hienoa mun elämä pitää sisällään (myös kiukku hetkinä:)).

Kuulin viime syksynä ystävältäni eräästä menetelmästä ja kiinnostuin siitä niin valtavasti, että päätin soveltaa tätä hiukan omaan elämääni. Kyseessä on siis Oman elämän aarrekartta. Aarrekarttaan kirjoitetaan ylös edellisen vuoden lopussa tavoitteita seuraavalle vuodelle. Aarrekartan voi ilman muuta tehdä myös mille ajanjaksolle tahansa, eli se ei ole siis vuoteen sidottu. Myös tavoitteet voivat olla mitä tahansa, pieniä tai isoja. Vuoden tai jakson lopussa sitten palataan katsomaan aarrekartasta onko asetetut tavoitteet toteutuneet.. 

Vuoden 2012 lopussa aloin pohtimaan omia tämän vuoden 2013 tavoitteita, joita haluaisin saavuttaa, ja joiden avulla elämästäni tulisi juuri sellaista kuin siitä haluan. Elän parisuhteessa ja uskon, että omat tavoitteeni ovat tavalla tai toisella sidotut mun puolisoon, joten päätin puhua mieheni ympäri tästä hienosta ideasta, ja saada hänet mukaan innostumaan tekemään aarrekarttaa kanssani. Positiiviseksi yllätyksekseni mieheni olikin jutussa mukana hyvinkin tosissaan. Mieheni mietti tavoitteitaan pitkään ja hartaasti, jotta tavoitteiden eteen tekisimme sitten oikeasti töitä. Idea siitä, että teen aarrekartan yhdessä mieheni kanssa on peräisin uskostani siihen, että kaksi ihmistä saa aina enemmän aikaiseksi kuin yksi. Uskon myös, että me kaikki tarvitsemme vähintään yhden tärkeän ihmisen kulkemaan rinnallamme. Mieheni on mulle juuri se tuki, jonka avulla uskon saavuttavani vaikka mitä elämässäni. Odotukseni siis tavoitteiden toteutumiseksi on suuret, ei siis epäilystäkään etteivätkö ne toteutuisi tämän vuoden aikana. 

Teimme molemmat omat tavoitteet, jonka lisäksi rustasimme ylös myös yhteiset tavoitteet. Sijoitimme aarrekarttamme kodissamme paikkaan, josta näemme sen päivittäin. Kartta on muistuttamassa meitä siitä, mitä tavoitteita asetimmi tälle vuodelle, jotta elämme elämäämme juuri niin kuin haluamme. 

Päivittäin katselen listaa tavoitteista. Olen usein melko suuruudenhullu, ja mikä tahansa ei yleisesti ottaen tyydytä mua. Toisin sanoen harvoin tyydyn keskinkertaisuuteen. Tavoitteet ovatkin juuri sen näköiset ja kokoiset. Ei voi sanoa kuin että huh, nyt kun niitä päivittäin katselen. Mutta edelleen uskon niiden toteutumiseen. 




Olen kuullut hienoja tarinoita siitä, kuinka vuoden lopussa aarrekartan tekijä huomaakin, että karttaan laittamansa lähes kaikki tavoitteet ovat vuoden aikana toteutuneet. 

Kuulostaa hienolta, ja siksi sitä kannattaakin mun mielestä kaikkien kokeilla. Mitä hienompaa onkaan, kun asettaa tavoitteet, joissa vain taivas on rajana. Uskon, että elämässä voimme saavutta mitä tahansa, kun vain uskomme sen toteutumiseen tarpeeksi paljon. Mitä sinä uskot? Tässä vaiheessa en edes uskaltaisi jättää kokeilematta, mitä jos ne käykin toteen ja onnistuu..? :)


Susanna






2 kommenttia:

Ilahdutat suuresti meidän päiväämme jättämällä kommentin!