perjantai 8. helmikuuta 2013

Perjantain urheiluhaaste


Viime vuoden lopussa teimme mieheni kanssa itsellemme henkilökohtaiset sekä myös yhteiset tavoitteet tälle vuodelle 2013. Ajattelin näin perjantain kunniaksi tulla kertomaan urheiluun liittyvän tavoitteeni ja samalla haastaan ystäväni Lauran mukaan pieneen haasteeseen.

Yhdeksi tavoitteeksi asetimme juoksulenkkeilyn muun urheilun lisäksi vähintään kaksi kertaa viikossa. Hyvin olemme tavoitteessa pysyneet, ja lenkkeiltyä on tullut noin joka toinen päivä. Mutta yksi suuri kysymys on noussut esille tässä pariskunnan lenkkeilytavoitteessa. Miksi miehen motivointi lenkkeilyyn voi olla välillä enemmän kuin työlästä? Mikähän siinä onkin, että sohva vetää niin paljon puoleensa, että toisen lenkille saaminen tuntuu välillä ihan ylivoimaiselta. Tosin olen ihan tyytyväinen nerokkuuteeni, sillä ristiriitatilanteita silmällä pitäen tietenkin tavoitteet kirjattiin ylös, jotta niistä on vaikeampi luistaa. :) Voin aina tiukan paikan tullen palata asiaan paperia näyttämällä ja muistuttamalla tavoitteista.



Se, että miksi tällainen yhteinen tavoite meillä on, on hiukan isompi juttu. Olen nimittäin laittanut tavoitteeksi tänä vuonna kiertää Pirkan kierroksesta pyöräilyn (134km) ja hölkän (33km). Siinä on tavoitetta kerrakseen. Olen kyllä niin yllytyshullu, että jos tuollainen tavoite on asetettu niin sen myös suoritan. Mieheni on vuosien saatossa kiertänyt Pirkkaa, joten enhän millään voi olla heikompi ja jättää lupaamiani kierroksia suorittamatta.

Haaste minkä haluan urheilumotivaatiota etsivälle ystävälleni asettaa on se, että Laura tekisi kävelylenkkejä vähintään kaksi kertaa viikossa. Helpotukseksi ja motivaatiota lisääväksi elementiksi ajattelin, että haaste kestäisi toukokuun loppuun saakka. Lenkkeily auttaa jaksamaan ja kroppa kiittää. Lenkkeilyn lisäksi toki on hyvä tehdä myös lihaskuntoa. Mitä sanot Laura, otatko haasteen vastaan? Ensi vuonna sitten lähdet myös Pirkan kierroksia suorittamaan.. :) Jos haasteen lunastaa, on luonnollisesti velvoitettu kertomaan matkan varrella tehtyjä havaintoja ja kertoa, miten haasteen suorittaminen on onnistunut.

Urheilun täyteistä perjantain jatkoa,

Susanna






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutat suuresti meidän päiväämme jättämällä kommentin!