perjantai 26. huhtikuuta 2013

Valokuvauksen taikaa



Eilen oli aivan huikea päivä kaikin puolin. Meillä töissä on lähtenyt valokuvaamisen hieno taito jakoon, ja tämän kevään ja ensi syksyn aikana olisi tarkoitus perehtyä valokuvaamiseen vähän enemmänkin. Eilen meillä oli ohjelmassa toistemme kuvaamista ja erityisesti tehtävänä oli ottaa huomioon valokuvaajan ja kuvattavan vuorovaikutus. Olen tehnyt melko paljon mallintöitä, ja sen vuoksi olikin erittäin mielenkiintoista olla välillä kuvaajana. Mulla on aina ollut selvä mielipide siitä, millainen on hyvä kuvaaja. Mielestäni kuvaajan ja mallin yhteistyö näkyy todella paljon kuvissa ja kuvien laadussa. Mielestäni kuva voi olla onnistunut vain silloin, kun molemmat osapuolet kantavat oman kortensa yhteistyön kekoon. Se, että välillä törmää kuvaajiin, jotka ovat asenteella; mä hoidan tän oman ruutuni niin hoida sä se omas, pistää kyllä verenpaineen kohoamaan. Mun mielestä mitä ammattitaitoisempi kuvaaja on, sitä enemmän kuvaajalla on ihmistuntemusta ja kykyä saada malli loistamaan kuvissa.

Eilen sitten pääsin kokeilemaan nyt oikein urakalla myös sitä toista ruutua.. ja kuinkas kävikään. Tais kaikki olla helpommin sanottu kun tehty. Ei se kuvaaminen niin helppoa ollutkaan, kun samalla olisi hyvä antaa mallille ohjeita ja tsempata. Samaan aikaan kun ei pysty vielä tässä vaiheessa keskittyyn kauhean moneen asiaan. Mutta kyllä sekin onnistuu, kun vain vähän harjoittelee. Uskokaa pois.

Oli kyllä oikein antoisa iltapäivä valokuvaajan roolissa. Nautin siitä todella paljon.
Ja okei, pääsin mä sit välillä myös lempi puuhaani, eli kuvattavana olemiseen. Tällä kertaa ei ollut niin väliä, millaisia kuvista tulee, joten annoin palaa.. tässä siis hiukan eilisen iltapäivän tunnelmia kuvina.







Huh mikä fiilis tuli jo pelkästään kuvien katselusta! Oli kyllä vapauttavaa.. suosittelen kaikkia lähtemään vaikka ystävän kanssa luontoon irrottelemaan. Jes mikä fiilis siitä tulee!

Nauruntäyteistä ja hulluttelun mausteista viikonloppua kaikille!

Susanna


Nyt olemme muuten myös facebookissa osoitteessa www.facebook.com/twobrilliant, käykääpä katsomassa ja tykkäämässä.




2 kommenttia:

  1. Voi, että tuota kuvauksen ja kuvattavana olemisen riemua ;) I am so happy
    - kerhon täti-

    VastaaPoista
  2. Heips kerhon täti! Kiitos kommentistasi. Ilo on täysin mun puolella. Tääl ollaan kans onnellisia valokuvauksen ilosta..

    VastaaPoista

Ilahdutat suuresti meidän päiväämme jättämällä kommentin!