perjantai 12. huhtikuuta 2013

Unelmia

Eilisen ja tämän päivän kahvipöytä keskusteluissa ystävieni kesken on pyörinyt aiheet unelmista ja unelma-ammateista. Kuten jo aikaisemmin on tullut esille, olen kova pohtimaan elämän tuomia haasteita ja mahdollisuuksia. Mielessäni onkin pitkään toistunut lapsille usein kysytty kysymys; millaiseksi haluat tulla isona? Olen pyöritellyt päässäni kysymyksiä, kuten millaisena näen itseni viiden, kymmenen ja kahdenkymmenen vuoden päästä? Millaisen elämän haluan, jotta olisin tyytyväinen elämääni nyt kokonaisuudessaan ja myös kahdenkymmenen vuoden päästä?

Tällä hetkellä nautin todellakin omasta elämäntilanteestani ja kaikki tuntuu olevan paremmin kuin hyvin. Kuitenkin ammattiasiat ja ura ovat ne, jotka mua aina jaksavat askarruttaa. Pohdin usein, millaisessa työssä haluan viettää elämästäni monta tuntia ja millainen työ antaisi minulle tyydytystä ja mahdollisuuden kehittyä ihmisenä sekä ammattillisesti. Mulle on tärkeää, että työssäni saisin antaa ihmisille oman panostukseni kautta toivoa hyvästä huomisesta ja levittää elämän halua sekä positiivisuutta. Olen ihminen, joka tykkää työskennellä ja auttaa ihmisiä. Se miten haluan auttaa, on vielä hieman auki.

Luulen, että nykyään monet nuoret aikuiset, mutta myös vanhemmatkin pohtivat näitä samoja kysymyksiä kuin minä. Pitkät urat samassa firmassa ovat historiaa. Samalla kun yhteiskunta painostaa jatkuvaan kouluttautumiseen, kasvaa yksilöillä halu kehittää itseään. Milloin ihminen voi sitten olla tyytyväinen siihen mitä tekee juuri nyt, jos koko ajan täytyy ja halutaankin kehittyä ja kouluttautua? Mitä niille ihmisille käy, jotka taistelevat kouluttautumista vastaan?



Kaiken tämän kysymystulvan jälkeenkin uskon kuitenkin, että lopulta monen sattuman ja suunnitelman jälkeen jossain vaiheessa huomaan tekeväni juuri sitä unelmatyötäni. Mielestäni liian usein ihmiset heräävät melko myöhään tähän päivään ja pohtimaan omaa elämäänsä ja sen suuntaa. Valitettavan monet elävät "sitten kuin" elämää ja moniin asioihin tyydytään, vaikka mahdollisuudet olisivat vaikka mihin. Haluankin kannustaa ihmisiä pohtimaan omaa elämäänsä ja sen tarkoitusta läpi koko elämän. Usko siihen, että pystyy saavuttamaan kaukaisimmatkin unelmansa, auttaa ihmistä kulkemaan kohti unelmiaan.

Toivon itsekin löytäväni lähi aikoina jotakin sellaista, mikä näyttäisi tämän hetkistä suuntaa omassa elämässäni, omalla työurallani. En millään malttaisi odottaa, mitä elämä tuo tullessaan.

Kuitenkin on tärkeää kaiken tämän pohdinnan jälkeen muistaa, että unelmia voi saavuttaa myöhemminkin, mutta menetettyä aikaa ei saa koskaan takaisin.

Nautitaan siis jokaisesta ihanasta hetkestä tänäkin viikonloppuna!

Susanna



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutat suuresti meidän päiväämme jättämällä kommentin!