torstai 4. huhtikuuta 2013

*Instapics

Olen tänään aamusta herännyt melko aikaisin lukemaan kirjallisuutta positiivisesta psykologiasta. Positiivisessa psykologiassa on paljon sellaista, jota meidän jokaisen olisi hyvä sisäistää, sillä ne opit ja ajatukset auttavat ihmistä elämään elämäänsä mielekkäästi ja onnellisena. Nyt varmasti joku miettii, että ei hitto onko toi ihan varma näistä jutuistaan. Mutta totta on, että meidän kaikkien elämä olisi paljon helpompaa, jos me otettaisiin asiat hiukan rennommin ja loppujen lopuksi aina löydettäisiin asioista se positiivinen ja opettava puoli. Kukaan muu, kun ei voi onnellisuutta kenenkään elämään tuoda, vaan sen luojana olet sinä itse. Mieleeni tuli ajatus siitä, että mihin ihmiset oikein tarvitsevat katkeruutta, vihaa ja negatiivisuutta. Tottahan on, että kaikkia tunteita tarvitaan, eikä niitä kuulu sivuuttaa, mutta pohdin lähinnä sellaista kroonista valittamista ja negatiivisuutta. Negatiivisuushan leviää ja tarttuu ihmisestä toiseen. Samoin toimii myös positiivisuus. Kumman sinä haluat antaa levitä itsesi kautta muille?

Pohdin eiliseen postaukseen liittyen aamulla myös lisää ystävyyden merkitystä ihmisten elämässä. Olen positiivisen psykologian tavoin samaa mieltä siitä, että ystävyydessä kannattaa panostaa määrän sijaan ystävyyden laatuun. Sillä monet kaukaiset ystävät eivät tee sinua yhtä onnelliseksi kuin yksi läheinen ja rakas ystävä. Uskon myös, että jokainen meistä tarvitsee ystäviä ja ilman niitä ihminen ei voi olla onnellinen. Sisimmässään jokainen meistä haluaa tulla hyväksytyksi sellaisena kuin on ja tulla kuulluksi ja lohdutetuksi silloin kun on vaikeaa.

Näiden sanojen ja ajatusten saattelemana ajattelin taas parin viikon tauon jälkeen laittaa hiukan instagram kuvia kehiin. Joka kerta näitä kuvia laittaessani mietin kuinka nopeasti viikot kuluvat. Takana on taas monen moista tapahtumaa ja ihania muistoja. Tässä siis kuvia kahden viikon ajalta..

Ja meidäthän löytää siis Instagramista nimimerkillä @TWOBRILLIANT



Mukavaa torstain jatkoa kaikille!

Susanna



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutat suuresti meidän päiväämme jättämällä kommentin!