tiistai 23. huhtikuuta 2013

Sadepäivä

Tänään olen ollut vapaalla ja touhunnut jos jonkinmoisia juttuja. Kaikki ei ole mennyt täysin putkeen, ja tahdonvoimaa on tarvittu pitkin päivää asiassa jos toisessakin. Aamulla heti herätessäni päätin, että tänään lähden pyörällä keskustaan ja käyn salilla tekemässä jalkatreenin, joka eilen jäi väliin. Pyöräily ei ehkä ollut paras ideani tähän päivään, sillä liikkeelle päästyäni kirosin jo itseni mielessäni. Ilma oli aivan kamala, varsinkin pyöräilyyn. Välillä tuli aivan kauheita tuulenpuuskia niin, että meinasin olla niiden ansiosta ajotiellä monet kerrat, kun tuuli osui juuri sopivasti muhun ja pyörään sivusta päin. Hyvällä apinanraivolla pääsin kuin pääsinkin kuitenkin perille. Salille vihdoin päästyäni harmikseni oli huomattava, että jalkatreeni ei meinannut oikein luistaa tänään. Hyvin sain kuitenkin tsempattua ja painojakin sain kohtuu hyvin nostettua. Tempo oli kuitenkin melko hidas ja kroppa tarvitsi jatkuvasti huilausta. Plaah..

Salin jälkeen pyöräilin ystävälleni vaihtamaan kuulumiset. Olin hyvien neuvojen ja ystävän tukea vailla, sillä olihan tää päivä sen verran heikosti alkanut. Ystäväni on taitava kuuntelija ja osaa antaa neuvoja. Hänen luotaan lähdettyäni olin taas kuin uusi voimaantunut ihminen.



Mieleni oli taas kondiksessa, vaikka edessä oli vielä polkeminen vesisateessa kotiin. Sateen ja tuiskun keskeltä kotiin päästyäni karmean ilman vastapainoksi päätin laittaa kynnet keväänpunaisiksi ja saada lisää mielen kohennusta sillä tavoin. Käytän kynsilakan alla yleensä aina Avonin nail experts -suojaa. Suojan kuivuttua lakkaan kynnet yleensä kahdesti, mutta tänään käyttämäni kynsilakan värin ansiosta yksi kerros riitti hyvin. Lopuksi sivelen vielä Essien kuivumista nopeuttavaa lakkaa päälle. Ja vóla, kynnet ovat näyttävän punaiset.




Illalla suuntasin vielä muutaman kaverini ja mieheni kanssa avantoon. Kyllä, olen hurahtanut avantouintiin. Olen ylittänyt itseni täysin, sillä olen mieletön vilukissa ja rakastan lämpöä. Tänään kävelin määrätietoisesti vain avantoon ja siellä kävinkin kastelemassa neljään kertaan. Nyt olo on ihanan raukea ja rento. Uni maistuu varmasti ensi yönä.



Keräsin tähän pienen infopläjäyksen avantouinnista kiinnostuneille:
Avantouinnin terveysvaikutuksia on tutkittu verrattain vähän, mutta monet uskovat avantouinnin hyötyjen olevan haittoja suuremmat. Avantouinnin hyötyjä ovat muunmuassa se, että se tehostaa verenkiertoa, lievittää selkä-, niska- ja hartiaseudun kipuja. Avantouinnista tulee hyvä ja virkistävä olo niin henkisesti kuin fyysisestikin. Lisäksi avantouinti saattaa vähentää myös nukahtamisvaikeuksia. Avantouinnin on huomattu helpottavan nivelreumaa sairastavien vaivoja.
Haittojakin avantouinnissa on muunmuassa se, että kylmä vesi ja sauna vuoronperään ei sovi sydämen tai verenkiertoelimistön ongelmista kärsiville. Myös vaikeaa astmaa sairastavien ei ole suositeltavaa käydä avannossa. Hetkellinen kylmäaltistus kuormittaa sydäntä ja supistaa keuhkoputkia. Lisäksi verenpaineen vaihtelu voi aiheuttaa myös huimausta. Huomasin tänään, että siirryttäessä avannosta saunaan alkoi minua ainakin huimaamaan ajoittain aika paljonkin. Huimaus meni kuitenkin melko nopeasti ohi.

Avantouinti on kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu. Onkos lukijoissa yhtään avantouimareita? Osaisiko joku lisätä vielä joitakan siihen liittyviä terveysvaikutuksia, joita en huomannut infopläjäyksessäni mainita?

Kommentteihin liittyen.. olisimme enemmän kuin iloisia, jos mieleesi nousisi jokin asia, jonka haluisit blogissamme jakaa. Kommentteja vaan rohkeasti kirjoittelemaan.

Mutta nyt toivottelen kaikille teille ihanille lukijoille rentouttavaa tiistain jatkoa!


rentoutunut Susanna





2 kommenttia:

  1. Eikä saa hypätä pää edellä veteen :DDD
    Kivoja nää sun kuvat! ;)

    VastaaPoista
  2. Hyvä pointti Jimi ja kiitos kommentistasi!

    VastaaPoista

Ilahdutat suuresti meidän päiväämme jättämällä kommentin!