sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Terveellinen toukokuu

Meillä on mun miehen kanssa Terveellinen toukokuu -haaste meneillään. Syömme tavallisestikin melko terveellisesti, mutta herkuttelut näin kevään ja kesän tullen ovat alkaneet lipsumaan, joten päätimme aloittaa Terveellinen toukokuu -haasteen. Mitä sitten tämä tarkoittaa käytännössä? Päätimme, ettemme syö ollenkaan herkkuja kuten sipsiä, karkkeja, leivoksia, limsoja tai mehuja. Lisäksi karsimme ruokavaliostamme kaikki pastat, perunan ja osittain myös viljat. Tarvitsemamme hiilihydraatit saamme muunmuassa kasviksista ja aamupuurosta. Lisäämme siis ruokavalioomme huomattavasti enemmän kasviksia. Haluamme myös kiinnittää enemmän huomiota ruoan laatuun ja sen ravintoarvoon.

Sano ei herkuille :)


Lauantai on ollut perinteisesti mulla aina herkuttelupäivä. Eilinen olikin varmasti kaikkein raskain hetki tässä haasteessa. Olin todella lähellä sortua syömään karkkia, sillä meillä on niitä kaapissa vapun jäljiltä. Tiedän, että ensimmäinen asia, joka tulisi tällaisen haasteen edessä tehdä on se, että tyhjentäisi kaapeista kaikki herkut, jotta ei tulisi kiusausta niitä alkaa syömään. Olen sen verran hullu, että haluan säilyttää herkut kaapissa, jotta saan kokea onnistumisen hetkiä ja selättämään mielihalut sekä pitämään itseni erossa herkuista oman itsehillinnän avulla. Jos totta puhutaan, niin en ikimaailmassa olisi uskonut, että mulla on näinkin hyvä itsehillintä.

Mieheni ateria torstailta


Eilen siis olisi ollut normaalisti ansaittu herkkuttelupäivä raskaan viikon kunniaksi. Noh, mitäs me sitten teimmekään? Ohjelmassa oli tietysti jääkiekon katselua. Meillä oli kisakatsomossa naposteltavana kurkkua ja porkkanaa, söimme myös suolaamattomia pähkinöitä. Nämä eivät kuitenkaan jostain syystä herkkuhammasta tyydyttäneet tarpeeksi ja alitajunnassani kuului ääni, joka muistutti kaapissa olevista herkuista. Jossain vaiheessa sorruin hakemaan herkut olohuoneen pöydälle tarkoituksena syödä ne. Kysyin mieheltäni, miten pystyisin olla ottamatta herkkuja. Mieheni vain totesi tilanteeseen, että "syö vaan, ei mua haittaa. Itse en kuitenkaan meinaa syödä yhtään karkkia!" Kilpailuhenkiselle ja periksiantamattomalle luonteelleni tuo kommentti oli kuin piikki lihassa. Ai, että tuo kommentti pisti kyllä miettimään. Koko illan annoin herkkujen olla oman nenäni edessä pöydällä koskematta niihin lainkaan.

Ja nyt en voisi tarpeeksi hehkuttaa sitä tunnetta, kun olet selättänyt omat mielihalut ja huomannut kuinka hyvä itsehillintä itselläsi on. Jes!

Suosittelen kaikkia kokeilemaan myös itse, miten onnistuisi haasteessa. Haastan siis mielelläni teidät lukijat myös terveelliselle toukokuulle. Onko siellä ruudun toisella puolella ketään, joka haluaisi ilmoittautua haasteeseen mukaan? Anyone?
Jos innostuit, laita kommenttia tähän postaukseen. Kommentin avulla päätöksestäsi tulee julkista, jolloin haasteen suorittamiseen tulee lisäpotkua. Mitäs sanot?

Enää ei olisi kuin 26 päivää edessä, eikös se kuulosta lastenleikiltä se, heh.


Susanna



2 kommenttia:

  1. olen itse ajatellut juuri samaa..terveellisempään ruokavalioon siirtymistä joten otan mielelläni haasteen vastaan!! :P

    VastaaPoista

Ilahdutat suuresti meidän päiväämme jättämällä kommentin!